Stadsdelar

Givetvis finns det väldigt många stadsdelar i en 10-miljonersstad. Men en del av dem är vanliga bostads­områden. Här kommer ett urval av besöksvärda eller av annan anledning värda att känna till.

Itaewon

Historiskt planerades Itaewon som en stadsdel där utlänningar skulle bo. Främst blev det där amerikanska soldater och deras familjer bodde, men amerikanska militärbaser flyttades bort. Det är däremot den del av Söul där det är enklast att hitta pizza, kebab, taco, indiskt osv.

Itaewon är något av en stökig partystad. Vanligt folk vill inte gärna bo där.

Hapjeong

Inom triangeln bildad av tunnelbanestationerna Hapjeon, Hongik University och Sansu så finner du en livlig stadsdel där mycket ungdomar håller till om kvällarna. Det finns många cafféer, pubbar, take away och restauranger. Det mesta är koreanskt, eller åt minstone koreanifierat.

Gangnam

Gangnam betyder söder om floden, och det ligger just söder om Han-floden. Här rör sig folk i karriären då det ligger många arbetsplatser här. Det är också en plats där det finns väldigt många salonger för kosmetiska operationer.

Det finns ett rikt utbud av restauranger. Främsta området är mellan metro Gangnam och Sinnohyeon, med fokus på östra sidan.

Apgujeong

Mellan metro Sinsa och Apgujeong finns ett annat lite lugnare mellanting till Hapjeong och Gangnam. Massor av cafféer och ställen att äta på. Inte fullt lika mycket ungdomar, inte fullt lika mycket dyra bilar som ska visas upp.

Digital Media City

DMC ligger i nordvästra seoul. Det är ett område där mediabolag har sina huvudkvarter. På kvällarna spelar man ofta in scener till såpor, k-drama. Närheten till flygplatsen och relativt nära områden som Hapjeong kan vara en fördel men det är ganska långt ute.

Namsan Park

I Namsan parks höjder finns Namsan tower, ett radio och utsiktstorn som man bör besöka på en klar dag. Fuktigheten gör oftast utsikten mycket begränsad i Söul.

Incheon

Egentligen mer av en förort än stadsdel. Incheon ligger väst om Seoul. Det är nybyggd stad och det finns inte mycket att se och göra.

Söuls internationella flygplats heter Incheon. Den har två terminaler, ettan med en flygel kallad “concourse”. De alla förbinds av en underjordisk förarlös skyttel. Terminal 2 öppnade 2018.

Från flygplatsen kan man åka till flertalet stadsdelar med busslinjer man köper biljett direkt på plats. Det går även ett snabbtåg till Seoul station som heter AREX. Dessutom når tunnelbanan flygplatsen med stationer vid terminal 1 och 2.